MAX 8


Inez Hermans (1970)
Tom Verheyen (1970)

1997 samenwerking MAX 8 Architecten
.....


"Villa Cor"
MAX 8 bestaande uit twee architecten, heeft een passie voor moderne architectuur. Modern zowel in de betekenis van Modernistisch qua stijl en sfeer maar ook in de betekenis van nuchter, zakelijk, technisch goed onderbouwd, “in touch” met de nieuwe ontwikkelingen op technologisch gebied.


Het architectenteam is vertrouwd met nieuwbouw en verbouwingen voor particulieren, industriebouw, sociale- en seniorenhuisvesting en overheidsopdrachten.

.....


3Patiowoningen, LeuvenIn de architectuur wordt er gestreefd naar een maximale belevingswaarde, ruimtelijkheid en comfort binnen het vooropgestelde budget. Daarbij zijn er geen beperkingen wat betreft vormgeving, plantypes, materiaalgebruik en constructiewijze.


Architectuur moet voor Max8 geen verhalen vertellen, geen natuur nabootsen, geen mythische proporties aannemen. Architectuur wordt hier vaak benaderd als een wetenschap, efficiënt, nuchter en zakelijk, maar met gevoel voor humor, spanning, fascinatie,…

Bijgevolg wordt in een gebouw geen ruimte en geld verspild aan formalistische spielerei, maar wordt gestreefd naar rationaliteit in concept en constructie.

Architectuur heeft altijd een kader. Het bouwperceel en zijn onmiddellijke omgeving zijn parameters die het ontwerp even sterk definiëren als het bouwprogramma en het budget, zij het in een abstracte, haast wetenschappelijke vorm.

.....


10 Woningen, Beringen

.....


Inez Hermans,


.....


"Woning Wam" .....


Tom Verheyen,