maandag 11 oktober 2010

Paris D2

Notre dame


Dag twee:Om 07.30 u hadden we een wake-up call gekregen, dat was even verschieten..


Nadat we all dressed up waren en klaar voor het ontbijt, wat best mee viel, gingen we door naar ons eerste bezoek van de dag, de kathedraal Notre Dame.

Het is een zeer grote kerk, je herkent de kerk waarschijnlijk van de film ‘De klokkenluider van Notre Dame’, alleen waren daar natuurlijk geen standbeelden die konden praten, maar toch vond ik het een mooie kerk met veel details.


....


De volgende stop was aan L’institut du Monde Arabe (IMA van Jean Nouvel). Het gaf de impressie van gebouw dat je in de Arabische architectuur terug vind, zoals veel ramen met daarin krullerige symbolen.
En als laatste, op het dak kan men het mooie uitzicht bewonderen, wat logisch is aangezien het negen verdiepen heeft, niet echt plezant voor die gene die hoogtevrees hebben. Zoals een vriendin van mij..
....


Fondation CartierDaarna gingen we met de metro naar Fondation Cartier. Het gebouw is omringd door bomen, de natuur.


Centraal van het design staat een enorme, oude boom. Het gebouw was rond de boom gebouwd. Ik vind het een originele manier om het groen in je design te krijgen.....Eifeltoren


Wanneer we terug kwamen van de metro, bezochten we de Eiffeltoren.


We waren juist gearriveerd en straatverkopers kwamen ons al irriteren, zodat we hun troep konden kopen. Op het einde na veel aanbiedingen heeft Burçin een sleutelhanger in vorm van de Eiffeltoren en een aansteker gekocht voor drie euro!De leerkrachten gaven ons een taak, een originele foto trekken met de Eiffeltoren. Na wat uhh.. nadenken hadden we een idee.Ons idee was, in de vorm van de toren zitten op het gras en dit was het resultaat:


Leuk, niet?
....

....


....

....
....


Dan na een lange wandeling arriveerden we bij the Galeries Lafayette, een winkelcentrum met een grote, indrukwekkende koepel en veel balkonnetjes.


In het winkelcentrum kan je enkel dure merken kopen, zoals: Prada, Gucci, Delvaux,...
Helaas kan ik me dat niet veroorloven =(

....
Montmartre
Avondeten hadden we in de populaire buurt Montmartre. Daar kan je ook allerlei leuke souvenirs kopen.
 In Montmartre zijn er enorm veel trappen wat leiden naar een witte kerk, best vermoeiend vond ik..

Laat op de avond zatten we (6abk en IK) dicht bij elkaar aangezien het heel koud was. Ter plekken waren er ook straatartiesten aan het optreden, ze gaven een show van dansen met vuur en vuurspuwen.

....Geen opmerkingen:

Een reactie posten